Ambiente dnes zavřelo třicítku svých restaurací. Zaměstnanci dostali volno

09.09.2025

Skupina podniků Ambiente v úterý 9. září slaví třicet let od svého vzniku. Toto jubileum si chtějí zaměstnanci řádně připomenout, jak informovali na svém webu. Všechny restaurace, kavárny, pekárny i bistra tak mají dnes večer zavřeno. Do některých lidé mohli zamířit na snídani nebo oběd, jiné nechaly dveře zavřené celý den.
Ambiente dnes zavřelo třicítku svých restaurací. Zaměstnanci dostali volno

„Ambiente je tu už 30 let, a protože takové jubileum si chceme se všemi kolegy připomenout, v úterý 9. září bude v našich restauracích částečně či po celý den zavřeno,“ uvádí gastronomická skupina Ambiente na svém webu.

Jíst se musí. Česká gastronomie přešla na e-shopy, říká Karpíšek

Některé podniky zůstaly přes den otevřené. V karlínském Bufetu v Praze bylo například otevřeno v době obědů, restaurace Čestr na Vinohradech nebo malostranská kavárna Café Savoy zavíraly v 15:00. Podobně fungovalo dalších třináct podniků. Od 16. hodiny a zejména v době večeří milovníci sítě podniků musí hledat náhradu.

Po celý den měla dnes zavřeno i řada restaurací Lokál. Na oběd nezašli lidé ani do pobočky Lokál u Caipla v Brně nebo Lokál Pod Divadlem v Plzni. Stejně tak zůstala zavřená staroměstská restaurace Pasta Fresca v samém srdci Prahy, která se zaměřuje na italské jídlo.

O den později, 10. září, si od rozvozu dává pauzu velkoobchod s masem Amaso.

Umělec spojil řemesla. Vznikla miska v trojobalu i talíř jako laminované těsto

První restaurace nynější sítě Ambiente vznikla v roce 1995. V Mánesově ulici ji založil Tomáš Karpíšek, dnes koncept sestává z 33 podniků. Většina restaurací, kaváren, bister nebo pekáren se nachází v Praze, zmíněné pobočky hospod se pod názvem Lokál rozšířily i do Brna a Plzně. Koncept Ambiente tvůrci na svém webu popisují jako „prostředí, které tvoří lidé se stejným pohledem na gastronomii“.

Hledáte práci v gastronomii nebo pohostinství? Vyberte si z aktuální nabídky práce na jobDNES.cz